Матеріали Kron для ефективного вогнезахисту металевих конструкцій

26.02.2021
Різні технічні заходи, метою яких є підвищення вогнестійкості металевих конструкцій, значно знижують вірогідність загорання та псування металоконструкцій під впливом високих температур.

Фактори що впливають на вогнезахист металевих конструкцій

Вибір системи протипожежного захисту для сталевої конструкції - питання досить складне, і його краще вирішувати на етапі планування. Таким чином унеможливлюються проблеми, які можуть виявитися нерозв'язними на більш пізніх етапах будівництва.

Загальне призначення будівлі - один з ключових чинників, що слід враховувати при виборі вогнезахисту. Крім того, важливим моментом є умови навколишнього середовища, де буде застосовуватися вогнезахист металу.

Для захисту металоконструкцій від загоряння використовуються вогнетривкі лакофарбові матеріали. Їх наносять на поверхню продукту розпиленням за допомогою апаратів високого тиску, а також вручну: валиком або пензлем.

Як захистити від вогню метали та металеві конструкції

Вогнестійкі матеріали ізолюють сталеві конструкції від впливу високих температур, що можуть виникнути під час пожежі. Їх можна розділити на два типи.

Пасивний захист має на увазі створення керамічного чи бетонного облицювання, що запобігає доступ вогню до об'єкта. Основним недоліком цього способу є збільшення навантаження на фундамент й перекриття, та потреба в додатковому просторі.

Реактивний захист металу від вогню належить до сучасних способів, і найбільш поширеними йог представниками є просочення, фарби, лаки, мастики та інші захисні покриття, здатні зробити матеріал важкозаймистим, а також звести до мінімуму негативний вплив вогню та високих температур.

Реактивний захист не погіршує властивості металу. В результаті його впливу відбувається набухання та утворюється розширений шар з низькою провідністю. Спучуючі покриття можна розділити на дві великі групи: тонкі плівки та товсті плівки. Тонкоплівкові матеріали виготовляються на основі розчинників або води.

Спучуючі товстоплівкові покриття спочатку були розроблені для морської та нафтогазової промисловості, але згодом були модифіковані для використання в будівлях. Важливо, що це не тільки обмежить зони поширення вогню, а й значно знизить викиди диму та токсичних газів.

Матеріали для ефективного вогнезахисту металевих конструкцій

Для надійноого захисту металоконструкцій від зворотного використання рекомендуємо використовувати перевірені та сертифіковані матеріали, сумісні з спецпокриттями, що було підтверджено сертифікатами.
  • Ґрунтовки по металу KRON, що застосовуються в комплексних системах сертифікованих вогнезахисних покриттів з високою адгезією, покриваністю та оптимальною в'язкістю.
  • Емалі по металу KRON, що застосовуються в комплексних системах сертифікованих вогнезахисних покриттів з межею вогнестійкості до 120 хвилин і відмінними декоративними функціями. Вогнезахисні фарби по металу забезпечують до 25 років гарантійного захисту від загорянь і 50 років служби фінішного покриття.
Інші новини
Контакти

Група компаній «Сілта» працює з 1996 року і окрім основного напрямку включає 4 дочірні компанії з дистрибуції та виробництва лакофарбових та оздоблюючих матеріалів.

Адреса

49023, м. Дніпро, вул. Радистів, 5a, оф. 402